Hádzaná-plážová: Majstri SR sú z Levoče

04.07.2005 Celý región

Prešov 3. júla (TASR) - Titul šampióna sa po prvýkrát v sedemročnej histórii majstrovstiev Slovenska v plážovej hádzanej sťahuje mimo šarišskej metropoly. Ro...
Prešov 3. júla (TASR) - Titul šampióna sa po prvýkrát v sedemročnej histórii majstrovstiev Slovenska v plážovej hádzanej sťahuje mimo šarišskej metropoly. Rozhodol o tom výsledok finálového zápasu Pittbul Levoča - Cvach team Prešov 2:1. V stretnutí o 3. miesto zdolal AutoAdam Prešov súperov vo farbách Junior Košice 2:0. Zvyšné priečky obsadili domáce mužstvá - Harlem, Rolldor a Leguán.

Najlepším hráčom turnaja sa stal Levočan Marek Kočiš, najlepším brankárom Bohuslav Bryndza z tímu vicemajstra. Organizátori vyhlasujú každoročne najstaršieho hráča podujatia, ktorým bol tentoraz majster ČSFR z roku 1993 Peter Kakaščík, najmladším účastníkom pre zmenu Jaroslav Lozinský (obaja Leguán Prešov). Cenu fair play získal Peter Dunčko, ktorý urýchlene poskytol prvú pomoc nepríjemne zranenému protihráčovi. Z ocenenia pre rozvoj slovenskej plážovej hádzanej sa potešil Pavol Urban.
Pittbul Levoča: Bednár - Michalko, Malík, Minďaš, Kočiš, Dunčko, Vilman, Komara.
\"Máme za sebou ďalší úspešný ročník. Veľmi ma potešil naozaj rytiersky prístup hráčov, všetci sa snažili brať ohľad na zdravie súpera, čo vždy v športe nevidíme. Na druhej strane ma mrzí nezáujem hráčov nastupujúcej generácie. No možno sa to už o rok zmení a my uvidíme v akcii aj rad osemnásť či dvadsaťročných hádzanárov, \" povedal na záver šéf organizačného výboru Vincent Lafko.
 

Vyberte región

mark